ponedeljek, 25. maj 2015

Nočne ☾ zeleniške špice in PlanjavaBratec si je zamislil eno lepo nočno plezarijo. Ob pol devetih (seveda zvečer) sva zapustila parkirišče nad Kamniško Bistrico in s plani da ponoči preplezava in prehodiva zeleniške špice in Planjavo, po nekaj urah spanja v zimski sobi na kamniškem sedlu pa naslednji dan opraviva še z Brano, Tursko Goro, Koroško rinko in Skuto. Ja plani so bili zelo visokoleteči. Kaj nama je od tega uspelo pa v nadaljevanju.

 Na parkirišču sva še videla ta lep zeleniški špičasti greben. In Akcija. Na srečo snega na špicah še ni bilo.Zeleniške špice sva preletela suvereno in previdno. V zadnjem delu naju je sicer ujela megla, a se nisva dala. Nato je prišel nama nepoznani snežni del, vzpon na Planjavo in spust proti Kamniškem sedlu. Jan je ob preobuvanju v gojzarje ugotovil da je med plezanjem izgubil cepin... Sranje... Tako sva samo upala da se bo dalo dokaj varno prispeti do varne zimske sobe.


 Na vrhu Planjave....

Nov sneg se je nekje udiral do riti.

Ko je prišla megla sva kakopak tudi nekajkrat zalutala, a odrešile so naju stopinje. Ne človeške, ampak pasje, skoraj na vrhu Planje, neverjetno.

 Vodile so naju vse do zasluženega spanca. V kočo sva se primajala ob štirih zjutraj.

 Brez cepina naslednji dan ni bilo mogoče (dovolj varno) opraviti še začrtanih vzponov.

 Zato sva se odločila, da greva do avto, nato pa še enkrat na prvi vrh zeleniških špic, tokrat light and fast, tekaško.


Janov izraz pove, ali je na vrhu našel cepin ali ne :) Nimaš kaj, take pustolovščine kot kaže zahtevajo svoj davek. Bolje takšen kot drugačen. 

Ni komentarjev: