torek, 25. november 2014

Ajdov kruh s fižolom in orehi



Preizkušeno prvič. Ja sliši se čudna kombinacija, a tako smo kruhu dodali nekaj beljakovin (10g) in sladkobe. Dobitna kombinacija je bila 200 gramov fižola med 300 ajdove in 300 gramov pirine moke. Vmes so se prikradli tudi orehi. Odlično, kruh ima enak okus kot brez fižola. Primeren tako za sladke kot slane namaze.

Recept:
v multipraktiku pregnetemo naslednje:
-200 g fižolovega pireja
-300 g ajdove moke
-300g polnozrnate pšenične (pirine, kamutove) moke
-čajna žlička in pol himalajske soli
-kvas (v prahu)
-čajna žlička sladkorja (za hitrejše vzhajanje)
-nekaj dl vode (po občutku)

Zmes stresemo v pekač, čakamo cca 45 min da dobro vzhaja, damo v ventilatorsko pečico na 220 stopinj za 15 minut nato še 35 minut na 180 stopinj.





1 komentar:

Cinnamon and Thyme pravi ...

Miha, tole sva včeraj zvečer spekla...Odličen je, res. Taka fina skorjica, tekstura... milina. Namesto orehov sem dodala pekane, nasl.teden pa probam še s suhim sadjem.

Hvala.

Lp.a.