sobota, 26. oktober 2013

Kruhek

Takole  nekako pečeva kruh vsaj dvakrat tedensko. Kupujeva ga praktično ne. Obstaja več variacij, prikazana pa je najpogostejša.

600 g sveže mlete moke, suhi kvas, sol, sladkor, semena in voda. Dvokratno vzhajanje, v pečici 15 min na 220 in 35min na 180. Recept mame Ruth. Hvala

Pa vso srečo vsem jutrišnjim maratoncem!! Dobra volja je najbolja

4 komentarji:

Peter Wolf pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Peter Wolf pravi ...

Super video! In zgleda res simpl!
Kaj pa praviš na tale recept: http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-gnetenja/?offset=60
Midva s punco imava še študentsko ureditev kuhinje in ne posedujeva mikserjev in mlinčkov...

Lenka pravi ...

Izgleda res enostavno. Zanima me pa 2 kratno vzhajanje. Ali je to 1x v posodi in 1x v pekaču? Ali se vmes še kaj pregnete?

Miha Podgornik pravi ...

Peter, zanimiv recept, samo tisto čakanje 12 ur mi nekako ni pogodu. Pri najinem kruhu je fino da ga po dobrih dveh urah ko se lotiš dela lahko poskusiš to dobroto. Vzhaja pa enkrat v posodi mešalca, drugič pa v pekaču, po tem ko ga po prvem vzhajanju še enkrat pregneteš in dodaš seme.