četrtek, 26. september 2013

NokiaDoletelo me je prijetno presenečenje. Podjetje Nokia mi je v zameno za nekaj odkritih besed o njihovem izdelku ponudilo nov telefon Nokia Lumia 720 z operacijskim sistemom Windows phone 8. Moram priznati, da nisem neki specialist za telefone, a tale se mi je kar hitro priljubil. Končno sem v koraku s časom. Včasih smo na nokii 3310 gulili prste ob igranju kače, dandanes pa telefoni omogočajo že povsem podobne izkušnje kot računalniki (sama zmogljivost procesorjev ter drugega čipovja je takšna kot pred nekaj leti v hišnih računalnikih). Po prvem dnevu me je navdušila preprostost uporabe (vse bljižnice imaš na prvem zaslonu) ter kompaktnost izdelave. Fino se mi zdi tudi, da končno ob Soncu dobro vidim na ekran! Seveda moram omeniti še fotoaparat z "objektivom" proizvajalca leč Carl Zeiss. Tako so posnete fotografije za majhno napravo čudežno lepe (dober kontrast in živahnost barv). Ker je težko imeti večji fotaparat vedno pri roki, mi bo zadeva v določenih trenutkih kakopak prišla zelo prav.Zanimivo je, da sem že leta 2007 v neki simobilovi akciji dobil Nokio (n95), s katero smo kasneje na določene teme snemali filmčke, ter se na podlagi kvalitete kvalificirali naprej. In prebil sem se vse do finala - FILMČKI TUKAJ

Od tukaj navzdol so vse fotagrafije posnete s telefonom (sami presodite o kvaliteti).

 Če niste vedeli kako izgleda biatlonska tarča pri streljanju leže. Tekmovalec mora zadeti notranji krogec v velikosti 4,5cm.

 Še malo rožic, ki še vedno lepo cvetijo.
 Malo hrane, za želodec in za možgane - spodnjo knjigo priporočam vsem športnim navdušencem. Na zanimiv in zabaven način te vodi skozi delovanje človeškega organizma ter treniranje samo. (dif v malem)

Še test videa. Takole približno izgleda pozdrav soncu :) Da se malo razgibate. Pomembno je tudi dihanje...

Ni komentarjev: