sreda, 14. avgust 2013

Omakce

Takole sva se z Nikco lotila priprave zelenjavnih omak za ozimnico.


Sila preprosto, a za dni ko nam primanjkuje časa za pripravo omak (Za testenine ipd...), zelo uporabno.

Gorenjska sivka že lepo cveti.

5 komentarjev:

Jelka P pravi ...

Miha in Nina,omakce v kozarcih izgledajo slastno.PRIDNA!Lep in dišeč sivkin šopek.

sovica pravi ...

Lepo, lepo. Kar seješ, to žanješ. Lepa setev...
lp

Martina Serdoz pravi ...

Lep pozdrav Miha, sem redni obiskovalec tvojega bloga, še prej Ruthinega, a lahko prosim za recept za omakce
, lp Martina Serdoz

Miha Podgornik pravi ...

Seveda, zadeva je sila preprosta. Popražiš čebulo in papriko, soliš, dodaš paradižnik (narezan na poljubno velike kose), kuhaš toliko časa, da kar nekaj vode povre (cca 25min). Dodaš začimbe (česen, origano, bazilika, peteršilj), še kakšno minutko kuhaš, nazadnje pa še zelo vroče zliješ v čiste kozarce, ter jih hitro zapreš. Tako je omakica nepredušno zaprta (pokrovček mora povleči navzdol). Rok trajanja, od pol do enega leta...

Martina Serdoz pravi ...

LEPA HVALA, SAJ JE PREPROSTO, SAMO NA NETU JE TOLIKO VARIANT, VERJAMEM PA, DA JE VAJINA ODLIČNA, SAJ GRE IZ RODA V ROD, LEPA HVALA !!